Kamu állások kis hazánkban

Állást keresek. Eddig semmi extra. Van ilyen. Viszont meguntam az amúgy is kevés meló közt a sok gagyi hirdetést. Régen sem volt könnyű elhelyezkedni, no de most.... Minden suttyót ide, aki csak napokra akarja kihasználni az embereket, aki szimplán lehúzná az álláskeresőket, aki csak- szóval, aki mindenféleképpen ide való egyed.

Archívum

Linkblog

Friss topikok

  • pinasrác (törölt): pinasrác2012.08.23. 14:10:46 Kedves barátaim! Magam ugyan igazgatói pozícióban vagyok de egy pr... (2012.08.31. 10:56) Egy másik aspektusból
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.23. 10:20) Tippek- mit ne!

Utolsó kommentek

  • pinasrác (törölt): pinasrác2012.08.23. 14:10:46 Kedves barátaim! Magam ugyan igazgatói pozícióban vagyok de egy pr... (2012.08.31. 10:56) Egy másik aspektusból
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.23. 10:20) Tippek- mit ne!
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy másik aspektusból

2010.05.21. 12:01 | Blade Runner | 1 komment

Címkék: kamu álláshirdetés?

Az a1best.co.cc honlapján található eme zöngemény

Egyre több a kamu állás – mitől gyanús egy álláshirdetés

A napokban olvastam az Expressz hirdetési oldalán egy elkeseredett álláskereső sorait. Azt kérdezte: Senki nem tesz az ellen, hogy az álláskínáló oldalakat elárasztják a kamu álláshirdetések? Van egyáltalán olyan ajánlat, amely valódi állást hirdet?

Valóban: a legtöbb álláshirdetés mögött nincsen tényleges, a jogszabályoknak megfelelő feltételekkel kialakított álláshely.

Egyes munkáltatók talán nincsenek is tisztában azzal, hogy mi is az az “állás”, azaz munkaviszony. Talán az a legfelháborítóbb, amikor állásnak nevezik a vállalkozói szerződéssel végzett feladatokat, s a vállalkozókat úgy kezelik mintha munkaviszonyban lennének. Ezt a fajta foglalkoztatás jogellenes, ennek ellenére az álláshirdetések jelentős százalékában ilyen feltételeket találunk.

 Mik a leggyanúsabb elemek egy álláshirdetésben?

  • A hirdető nem fedi fel a kilétét, de a jelentkezőktől fényképet és mindenféle személyes adatot kér. (Hogyan kezeli a személyes adatokat egy olyan cég, vagy magánszemély, amely az adatszolgáltató számára elérhetetlen? Az adatvédelmi biztos nem tartaná ezt aggályosnak?)

  • A hirdető nem árulja el pontosan, hogy milyen munkára keres jelentkezőt, a munkakör, a munkafeltételek és a bérezés teljes homályban vannak.

  • A hirdető számtalan kemény feltételt szab a jelentkezőkkel szemben, de azt nem árulja el, hogy ő mit ad majd a munkavállalónak cserébe.

  • A hirdető megköveteli a jelentkezőtől a saját gépkocsi használatát, és üzemanyag-hozzájárulást igér érte. (Vagyis a munkavállaló a saját termelőeszközét használja el (amortizálja) a munkáltató érdekében, csupán a benzin áráért. Az összespórolt benzinpénzből futja majd a munkavállalónak új autóra, ha a régi tönkrement a munkavégzés közben? Nincs ennek kizsákmányolás-szaga?

  • A hirdető állást igér, de saját gépkocsit és vállalkozói igazolványt, otthoni internet-elérést és számítógépet kér a munkához. Alapdíjat, gépkocsihasználatot nem ad, viszont kiemelkedően magas jutalékot büszkén felajánl. (Jelentkezik egyáltalán valaki az ilyen arcátlanul pimasz hirdetésekre?)

A bejegyzés trackback címe:

https://kamuallas.blog.hu/api/trackback/id/tr282020370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinasrác (törölt) 2012.08.31. 10:56:38

pinasrác2012.08.23. 14:10:46

Kedves barátaim!
Magam ugyan igazgatói pozícióban vagyok de egy próbát megért,hogy kiderüljön hogyan ténykednek a hazai fejvadász cégek.A fejvadász cégekről tudni kell,hogy kínált állás lehetőségeik 80%-a kamu.Már régen meg van az ideális jelölt, aki rokon, ismerős avagy a tulaj kurvája.A külföldi vagy magyar tulajdonos felé a HR-es kolleginának bizonyítani kell.Ezért van az,hogy egy egy pozíciót amit leadnak fejvadász cégeknek azt azonnal tovább adják a társ cégek felé így van,hogy egyszerre 15 cég hirdeti ugyan azt a pozíciót és interjúztat.A másik undorító szokás amivel találkoztam,hogy 200-300 km-es távolságból rángatnak pénz néküli bizakodó munkanélkülieket.Teszik csupán statisztikából.Rendszerint a beérkező pályázatok 40%-át hallgatják meg.Az ideális jelölt persze már régen dolgozik.
Egy próba alkalmával azt mondtam a kedves hangú fejvadász cég dolgozójának,hogy sajnos anyagi gondjaim vannak és ugyan tegyék már meg,hogy a Szegedről-Budapestre történő utiköltségem felét kifizetik.Vártam a visszajelzést de nem érkezett meg.Másik esetben angol nyelven történő skype-os interjút követően a céghez hívtak, ami 280 km-re volt.Ugyan azt kértem.A költségeim felét, hiszen 50-50%-ban vagyunk érdekeltek.Megszakadt a vonal.
Szóval rohadt csalókkal van dolgunk, akik hirdetéseit nem kell és nem is szabad komolyan venni.Magam személyesen hirdetek pozíciót cégünknél és személyesen győződök meg a pályázó szakmaiságáról úgy,hogy leviszem az üzembe és gép elé állítom.Ott 2 hét bohóckodás helyett 5 perc alatt derül ki a szakmaiság és a jelölt alkalmassága.Utolsó élményem Egy Ajkai műanyag-feldolgozóhoz kötődött,ahol egy terhes,életunt minden szempontból únszínpatikus cafka fogadott.Gondolom a főnök kurvája lehetett.Aki közölte,hogy rossz referenciáim vannak.Ugyan is a ránézésre megállapítható 40-45-ös IQ-val és kiemelkedő képességekkel rendelkező HR-es hölgy képességeit megcsillantva felhívta az utolsó két munkahelyem.Az egyik már régen nem létezik mert eladták és új üzemeltetője van.Ott nem tudtak rólam és nem is ismertek.Milyen meglepő!A másik felhívott munkahelyem 600,000 Ft nekem járó elmaradással hagytam ott.Ahol a cég anyagi problémákra hivatkozott személyemmel kapcsolatban.Szóval itt tartrunk ma.Nem megy nekünk még ez a nyugatról /USA/-ból begyűrűzött kiválasztási módszer.Javaslatom:Ha valóban el szeretne valaki helyezkedni akkor közvetlen keresse fel levélben vagy e mailben a cégeket és küldje el szakmai önéletrajzát.Ezeket a komolytalan,hatékonyság szempontjából megkérdőjelezhető bohóc cégeket messziről kerüljék el.Már csak azért is mert adatokat szolgáltatnak ki és egy beadott szakmai önéletrajz után rövid időn belül megszaporodnak az e mail fiókjainkba érkező reklámok.
Mindenkinek Sok sikert és valós munkahelyet!!!!
süti beállítások módosítása